пʼятниця, 15 грудня 2017 р.




            Засідання МО учителів зарубіжної літератури Крукеницького ЛОО
  На базі Хідновицького НВК Мостиського району проводилось засідання МО учителів зарубіжної літератури Крукеницького ЛОО. Керівник методичного обєднання  Дорош Людмила Михайлівна ознайомила присутніх з планом роботи. Учитель Завязанецької школи Вергун Василина Богданівна показала презентацію «Наскрізні лінії у вивченні зарубіжної літератури».
  Учитель Хідновицького НВК Яцула Галина Романівна підготувала презентацію «Завдання реалізації наскрізних ліній у вивченні зарубіжної літератури», навела  приклади їх реалізації на конкретних творах з використанням різних видів роботи: твір-роздум, виразне читання, есе, евристичні бесіди, інсценізація, усне малювання, моделювання ситуації та ін.
  Педагоги  відзначили, що, реалізація змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» націлена на формування в учнів розуміння взаємозв’язків людини і навко-лишнього середовища в процесі вивчення творів у рубриці «Природа і людина» та усвідомлення краси природи, її благотворного впливу на людину. Реалізація змістової лінії «Громадянська відповідальність» формуватиме здатність до ненасильницького розв’язання конфліктів  та усвідомлення своєї ролі в суспільстві й набуття вмінь брати участь у процесі ухвалення рішень. Наскрізна лінія «Здоров'я  і безпека» сприятиме усвідомленню учнями переваг здорового способу життя та безпечної поведінки, набуттю знань та умінь правильної поведінки в критичних та небезпечних ситуаціях.  А «Підприєм-ливість  і фінансова грамотність» сприятиме розумінню ролі ініціативності та підприємливості в суспільстві та осмисленню неординарності як важливої риси людини для її самореалізації в житті. Керівник методичного об’єднання Дорош Л.М. підкреслила, що використання ключових компетентностей сприятиме усвідомленню користі та необхідності спільної діяльності та створенню на уроці творчого процесу, в якому учитель та учні є повноправними партнерами й учасниками культурного діалогу.
                                             Учитель зарубіжної літератури Яцула Г. Р.
.


Немає коментарів:

Дописати коментар