середа, 21 лютого 2018 р.


«Герої не вмирають»
 У  Хідновицькому НВК Мостиського району  проведено  годину пам'яті «Герої не вмирають» присвячену  Небесній Сотні.
  Небесна Сотня – це українці, які загинули на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, загинули за честь, за волю, за право бути українцем, за свою Батьківщину.
  Захід розпочала учениця 9 класу Васильців Діана. Ведучі Кебус Марта та Павлівська Вікторія ознайомили присутніх із хронікою подій Революції Гідності та подій на Майдані у січні – лютому 2014 року, коли загинули перші Герої Небесної Сотні.
   Поезію  «Майдан ридав»- прочитала Куприч Софія, «Ніколи не вмре Україна»- Ціник Назар, «Не забуваймо, браття, про Майдан»-Васильців Діана, «Не забудемо Сотню героїв»- Боднар Ангеліна.
У виконанні вокальної групи дівчат 7-9 класів прозвучали пісні «Ще не вмерла, не вмерла Україна», «Україно, молюся за тебе», «Там, біля тополі», «Свіча», «Мамо, не плач».
  Під тужливу мелодію «Пливе кача …» присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні та всіх тих, хто загинув на Сході України, захищаючи нашу землю від ворога.
   Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.    Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»

Годину пам΄яті підготували вчитель історії Москалик Наталія Григорівна та класовод  Кебус Наталія Ярославівна, вчитель музики Татусько Андрій Андрійович.





Немає коментарів:

Дописати коментар